Home ΝΕΑ «Παύλιανη Project»

«Παύλιανη Project»

by pavliani.info

Η Μαρία Λιάγκα μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Η καταγωγή της είναι από την Παύλιανη του νομού Φθιώτιδας. Έχοντας περάσει όλες τις διακοπές της παιδικής της ηλικίας στο χωριό, η Μαρία, ως γνήσιο «ξωτικό», ένιωσε την ανάγκη να μεταμορφώσει τον τόπο σ’ έναν «κόσμο» παραμυθιού. Δείτε το video εδώ!

Μια μεταμόρφωση που δεν περιλαμβάνει εμπορικά κέντρα, μεγάλους δρόμους και μεγαλεπήβολες κατασκευές αμφιβόλου αποτελέσματος. Αντίθετα, η γέφυρα του πάρκου γίνεται «κλαβιέ» πιάνου, οι κάδοι του δήμου αποτελούν ζωγραφικό καμβά, οι ερειπωμένοι τοίχοι μεταμορφώνονται σε καρέ παραμυθιών, ενώ χρηστικές αρχιτεκτονικές κατασκευές αποκτούν τη σημειολογική τους συνέχεια.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε σαν αστείο, διανθίζοντας τις ταμπέλες του χωριού με χιούμορ. Όμως το ένα έφερε το άλλο και βλέποντας ότι street art και graffiti στις μεγάλες πόλεις αναπτύσσονται και γίνονται αποδεκτά, η Μαρία σκέφτηκε γιατί όχι και στο χωριό;

Το ταλέντο της Μαρίας δεν περιορίστηκε μόνο στη μεταμόρφωση του τόπου αλλά και στην ένωση και συσπείρωση των κατοίκων. Η Μαρία είχε την ικανότητα να οραματιστεί και να δει πώς μπορεί να φτιάξει το περιβάλλον γοητευτικό, συγχρόνως όμως έκανε και τους γύρω της να μπορέσουν να το δουν. Τα παραμύθια είναι η καλύτερη πηγή έμπνευσης. Το εγχείρημα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και μάλλον θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμη.

Μετά τους τρεις επιτυχημένους κύκλους της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο (τέταρτο) κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νίκος Λογοθέτης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Χρυσαφάκης
Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή.
Ηχοληψία: Άρης Αθανασόπουλος.
Παραγωγή: SEE – Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

Μπορεί να ενδιαφέρουν

Leave a Comment